poniedziałek, 29 sierpnia 2011

Włoskie smaki

W miniony weekend na naszym stole gościły włoskie smaki.
A dziś podaję przepis na pyszne roladki z szynki parmeńskiej z odrobiną masy krówkowej w celu przełamania smaku  i kremu balsamicznego. Pychotka!
Potrzebujemy:
kilka plastrów szynki parmeńskiej
masa krówkowa
krem balsamiczny
uprażone pestki słonecznika
sałata lodowa podarta na kawałeczki
Plastry szynki parmeńskiej smarujemy cienką warstwą masy krówkowej, posypujemy całość kawałkami sałaty lodowej. Zwijamy w rulonik. Posypujemy uprażonymi pestkami słonecznika i polewamy kremem balsamicznym.
Zachęcam do wypróbowania. Bardzo ciekawy smak.
Smacznego!




I jeszcze kilka migawek z tamtego wieczoru:





Dobrej nocy Wam życzę,
Aga

5 komentarzy:

  1. Uh pycha!!! musze wyprobowac! uwielbiam tez Antipasti... te wszystkie papryczki nadziewane!!! i oliwki!!! Buzka!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. ohohooo - to musiało być pyszne - zapisuję i wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo chetnie bym skosztowala tych przysmakow. Zadam moze naiwne pytanie, ale skad jest ta masa krowkowa? Czy mozna to samemu z naszych polskich krowek - ciagutek to zrobic?

    Agnieszko! Mam nadzieje ze na nastepny post nie bedziesz nam kazala dluzo czekac;)

    Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszności!!!
    I miseczki śliczne!!
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie przekaski, ciekawi mnie ten smak kiedys moze wyprobuje.
    Pozdrawiam cieplo:)

    OdpowiedzUsuń