A dziś podaję przepis na pyszne roladki z szynki parmeńskiej z odrobiną masy krówkowej w celu przełamania smaku i kremu balsamicznego. Pychotka!
Potrzebujemy:
kilka plastrów szynki parmeńskiej
masa krówkowa
krem balsamiczny
uprażone pestki słonecznika
sałata lodowa podarta na kawałeczki
Plastry szynki parmeńskiej smarujemy cienką warstwą masy krówkowej, posypujemy całość kawałkami sałaty lodowej. Zwijamy w rulonik. Posypujemy uprażonymi pestkami słonecznika i polewamy kremem balsamicznym.
Zachęcam do wypróbowania. Bardzo ciekawy smak.
Smacznego!
I jeszcze kilka migawek z tamtego wieczoru:
Dobrej nocy Wam życzę,
Aga
Uh pycha!!! musze wyprobowac! uwielbiam tez Antipasti... te wszystkie papryczki nadziewane!!! i oliwki!!! Buzka!!!
OdpowiedzUsuńohohooo - to musiało być pyszne - zapisuję i wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńBardzo chetnie bym skosztowala tych przysmakow. Zadam moze naiwne pytanie, ale skad jest ta masa krowkowa? Czy mozna to samemu z naszych polskich krowek - ciagutek to zrobic?
OdpowiedzUsuńAgnieszko! Mam nadzieje ze na nastepny post nie bedziesz nam kazala dluzo czekac;)
Pozdrowienia!
Pyszności!!!
OdpowiedzUsuńI miseczki śliczne!!
Pozdrawiam
Uwielbiam takie przekaski, ciekawi mnie ten smak kiedys moze wyprobuje.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplo:)